2012. június 29., péntek

Gyerekekkel a vízparton

Mostanában ritkán jelentkezek új bejegyzéssel. Ennek két oka is van.  Egyrészt kevés a szabadidőm, másrészt ha van is sokszor csak gyerekeket viszem horgászni. A két kisebbik fiam nagyon szeret horgászni. A kicsi Dávid fiam a spiccbot nagy mágusa, a középső Norbert fiam a Machbottal ismerkedik. Egyikük sem kezdő már, de azért még nem is profik. Kedvenc vizük a Palotavárosi tavak, mert itt a halak akár egy spiccbot távolságába is kicsalhatók.


Várhatóan egész nyáron viszem őket majd, amikor csak akarják. Én ilyenkor nem horgászok, csak nézelődök, dirigálok, csalizok, gubancolok, no meg időnként fényképezek. Jó nézni ahogy napról napra egyre jobban megy nekik.




Tavaly mindketten megfogták az első pontyukat. Norbi fiam matchbottal, Dávid fiam pedig spiccbottal volt eredményes.

Norbi pontyfogása képekben:





Dávid és nagy ponty képekben:





Nincs is annál nagyobb öröm egy horgász apukának, mint amikor saját gyerekeit taníthatja a horgászat titkaira. Szerintem ők ketten már végleg be vannak oltva a horgászat vírusával. Dávid fiam már a matchbotos horgászmódszer felé kacsintgat, Norbit pedig egyre jobban izgatja a pergetés műfaja.
Remélem, hogy jó ember, és jó horgász lesz belőlük!

2 megjegyzés:

  1. Igazi Apa vagy, a szó legjobb értelmében. Nagy elismerés és tisztelet neked! Kívánom, hogy fiaid sok köszönettel és sok büszke halfogással kompenzálják neked az áldozatod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!

      Én sem vagyok tökéletes, de törekszem rá!
      Én úgy gondolom, ha csak hetente egyszer is a számítógép helyett a tópartot választják srácok, már megérte.

      Törlés