2012. június 13., szerda

Vegyesfelvágott...

Ma hajnalban a Velencei tónál voltam horgászni. Tudtam, hogy hidegfront fog érkezni, és eldöntöttem, hogy nincs kedvem a széllel birkózni. Eredetileg békéshalas terveim voltak, de valahogy véletlenül egy UL. pergető is belekerült a botzsákba. Tehát az eredeti terv szerint a kikötő belsejében, egy matchbottal, feltolós úszóval pontyozok, az 5m spiccbotommal pedig a bodorkákat veszem célba. Reggel 4 után értem ki. Élénk nyugati szél fújdogált, így tartottam magam a tervemhez. A kikötő szélcsendes oldalán a nád mellett letáboroztam. Gyorsan kerestem egy kisebb gödröt, abba került a feltolós. Három etetőanyag gombóccal és három marék etető kukoricával meghintettem a környékét. Kézbe vettem spiccbotot, amikor felfigyeltem rá, hogy sok a rablás. Hirtelen elhatározással a spiccbot helyett, az UL.pergetőt nyitottam szét.Pont illesztettem össze a két tagot amikor megláttam a szemem sarkából a beton szélében szétrebbenő apró ivadékokat. Egy 2,5cm kis gumi volt fent, azzal dobtam meg a beton szélét, és mivel gyanítottam, hogy balin a tettes, egész magasan kezdtem bevontatni. Talán két métert jött az apró gumi, amikor egy kis döccenés, majd elindult oldalra zsinórom. Bevágtam. Nagy locsogás volt a válasz. 35cm körüli balinomat, rövid fárasztás után kézzel emeltem ki.
Ezek után még dobtam párat, de messze nem mertem menni a macthbotomtól, mert ugye az ördög, és Murphy nem alszik... Így aztán hagytam pergetést, és spiccbottal a bodorkák után néztem. Gyanúsan kevés kapásom volt, sejtettem, hogy halak a közelgő frontot érezték.


Mivel egy idő után meguntam dolgot, ismét kézbe vettem a pergető pálcát. A mellettem található nád szélét vizsgáltam át az aprócska gumival. Először egy kisebb, majd váratlanul egy egészen jó sügért sikerült innen kivarázsolnom.Alakult tehát egy teljesen vegyesfelvágott fogás...
Mivel több ki csíkost nem találtam, ismét kézbe vettem spiccbotot,de nem sok eredménnyel. Sok rontott kapás, két megfogott küsz (kenyérrel), majd egy váratlanul érkező returponty. Annyira váratlanul ért a fogás, hogy elfelejtettem még lefényképezni is a visszaengedés előtt. A kis pontyocska után újabb kínosan hosszú szünet. Valami gyanús lett. Hátrafordultam, és ahogy felnéztem az égre, ott sötét felhőket láttam. Gyorsan mozogtak, és láthatóan közelítettek.
A felhőkkel egy időben megérkezett a beígért szél is, megjött a hidegfront. Kíváncsian vártam milyen hatással lesz ez a halakra. A bodorkák egyből beindultak, és a balinok is újra rabolni kezdtek. Maradtam spiccbotnál, és most szerencsére már ütemesebben szedegettem a bodorkákat. A sok bodorka közé még becsúszott egy kis dévér is, csak, hogy még vegyesebb legyen a fogás.Már kezdett volna beindulni a dolog, viszont a horgászatra szánt időm elfogyott. Pakolnom kellett!
Holnap újra támadok, de csak pergető bottal, és csak egy pár hajnali órám lesz....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése