2012. október 5., péntek

A "kólás" Kopyto

Régen jelentkeztem új bejegyzéssel. Történtek velem dolgok, fogtam is pár szép halat. Ezeket fogásaimat viszont nem verem nagy dobra, ugyanis nem szeretném egyenlőre a konkrét helyeket és módszereket elárulni. Szeretnék még pár nyugodt horgásznapot ezeken helyeken eltölteni. Nem hiányzik a "reklám"....

Most viszont egy érdekességgel jelentkezek. A címben szereplő "kólás" Kopyto, tulajdonképpen egy gyűjtőnév. A barátaimmal neveztük el így az összes barnás színű 3,5cm-es kis Relax Kopyto ripper gumihalakat.
Talán három évvel ezelőtt találkoztam ezekkel csalikkal először. Egy barátom aprította vele igen eredményesen a sügéreket. Nagy nehezen Lengyelországból nekem is sikerült beszerezni pár darabot.
Hamar kiderült, hogy egy hihetetlenül eredményes csali. A sötétebb "kólás" a mai napig az egyetlen plasztik csali amivel sikerült domolykót is fognom.






Hihetetlenül fogósnak bizonyultak ezek a plasztik csodák. Az eredményességét két dologban látom. Egyrészt nagyon jól működnek ezek a barnás színek, másrészt, a legtöbb apró plasztik csalival ellentétben ennek a legkisebb húzásra is intenzíven veret a farokrésze. Ez az egyetlen csali ami ilyen kis méretben már süllyedés közben is él. Magyarul, már a szabadesés fázisában veret a kis plasztik.



Szóval hamar nagy kedvencem lett ez a kis gumihal. Fogtam vele több vízen, rengetegféle halat. Mikorra igazán szívemhez nőtt ez a műcsali, bizony fogyni kezdett a készlet. Újabb adagot rendelni nem tudtam, így csak pár féltve őrzött darab maradt. Ezeket csak nagyon ritkán mertem használni, nehogy teljesen elfogyjon.
Aztán a napokban az egyik horgászboltos barátom szólt, hogy érkeztek kis Kopyto-k. Hamar kiderült, hogy világosabbik "kólás" színről van szó. Másnap mentem és felvásároltam a soványka készletet.
Ma délelőtt volt 2,5 szabad órám, hát gyorsan kinéztem csak ide nem messze tőlünk, a patakra.
Mivel az utóbbi hetekben a  sügér nem igazán volt aktív, nagy dologra nem számítottam. Természetesen a kis Kopytoval kezdtem. Tulajdonképpen már első dobásra volt kapásom, de azt még eltoltam, de a második meglett.


Nem volt nagy hal, de egyből visszahozta a régi szép emlékeket. A nap további részében más csalikkal is horgásztam, de a nap végére újra a "kólás" lett az egyetlen csali amire kapást tudtam kicsikarni.


Sajnos a történet csattanója elmaradt. Pontosabban lemaradt... A horgászidőm vége felé sikerült akasztanom ezzel a kis gumival egy kb. 55cm-es csukát. Nagyon vékonyan akadt neki, sajnos lemaradt!
Pedig milyen szép is lett volna....
Az interneten nézelődve úgy látom, hogy egyre több webáruház kínálatában megtalálhatók ezek az eredményes kis plasztik csodák. Be kell szereznem egy normális készletet!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon teszik a blogod! Sok hasznos ötletet és jó gondolatot rejt magába! Csak így tovább.

    üdv.

    csomor zoltán

    VálaszTörlés
  2. Köszi!
    Ha csak egy kicsivel is jobb ez az idei szezon, még sokkal színesebb is lehetett volna!
    Remélem a jövőben még sok élményt tudok itt megosztani.
    Terveim között szerepel, egy kimondottan a sügérrel foglalkozó cikksorozat.
    Ebben olyan dolgokat próbálok leírni ami a szakirodalomból hiányzik.

    VálaszTörlés